Na installatie van de client software, draait deze software volledig op de achtergrond. De door u geselecteerde mappen worden continue in de gaten gehouden en als hier nieuwe bestanden in geplaatst worden, worden deze ook automatisch meegenomen in de backup. Ook gewijzigde bestanden, in de geselecteerde mappen, worden meegenomen in de backup. U heeft dus eigenlijk geen omkijken meer naar uw backup. De door u geselecteerde bestanden en mappen staan veilig “in de cloud”.

Mappen toevoegen aan backup

U kunt heel simpel mappen toevoegen aan de backup. Ga met uw muis op de gewenste map staan en druk op de rechtermuisknop. In het menu wat nu tevoorschijn komt, klikt u op “Backdrive” en dan de optie “Backup met Backdrive Backup”.

Ook kunt u klikken op het Backdrive icoontje, onderin uw Windows taakbalk. In het menu kiest u dan voor “Backups beheren”. U kunt nu aangeven welke schijven, mappen, of bestanden meegenomen moeten worden in uw backup.

Als u klikt op het backdrive icoontje, onderin uw Windows taakbalk, kunt u ook kiezen voor de volgende opties:

• Status - hiermee bekijkt u de actuele status van de up- en downloads
  • Overdracht pauzeren – als u tijdelijk geen bestanden wilt uploaden
  • Open online harddisk in verkenner – bekijk uw online harddisk als lokale harddisk
  • Backups beheren – stel uw backup mappen en bestanden in, of pas deze aan
  • Backups terugzetten – zet een volledige backup terug op uw systeem
  • Bekijk uw Backdrive online – Bekijk uw backup of online harddisk in uw webbrowser
  • Instellingen – De plek om uw Backdrive in te stellen zoals u dat wilt