Elke computer die op het internet of op een netwerk is aangesloten, maakt deel uit van de cloud. Op deze computer slaat u belangrijke en vertrouwelijke bestanden op, zoals foto’s, films en documenten. Helaas onderschatten nog veel mensen het risico van een computer slecht of niet beveiligen en het belang van een goede back-up. Zeker met een constante internetverbinding kunt u echter wachten op een aanval of een virus. Als u dan niet goed beveiligd bent kan dit heel vervelend uitpakken.
 
Met Online Back-up van Backdrive zijn uw bestanden altijd veilig. Zo hoeft u zich bij een computercrash, brand, waterschade of diefstal geen zorgen te maken, want met deze oplossing staat al uw belangrijke data veilig opgeslagen. Uw data wordt versleuteld opgeslagen in onze beveiligde datacenters binnen de EU. Dit gebeurt zowel bij het versturen van data (SSL encryptie) als bij de opslag van data (AES 256 bit encryptie).
 
Uw data veilig versturen met SSL
 
Om er zeker van te zijn dat uw gevoelige gegeven niet worden onderschept, maken wij gebruik van versleuteling. De data die van u naar Backdrive verstuurt, en de data die u downloadt, wordt gecodeerd via het zogenaamde SSL-protocol. SSL staat voor Secure Sockets Layer. De sleutel tot het ontcijferen van deze code wordt verstuurd van de server van Backdrive naar uw computer, zodra deze twee contact maken - dit heet de ‘handshake’. De informatie die vanaf dan heen en weer wordt verstuurd, kan dan alleen worden gedecodeerd door deze twee partijen.
 
Uw data veilig opgeslagen met AES-256
 
Zodra de data is verstuurd wordt deze opgeslagen en wederom versleuteld met AES (Advanced Encryption Standard) met een sleutel van 256 bits. Door het bestand met AES-256 en wachtwoord te versleutelen, kunt u er op dit moment 100% zeker van zijn dat niemand toegang kan krijgen tot de inhoud van het bestand. De medewerkers van Backdrive zijn ook niet in staat om uw gegevens te lezen.
 
Omdat AES de officiële versleutelingsstandaard is die door NIST(National Institute of Standards and Technology) is gespecificeerd, wordt AES-versleuteling wereldwijd gebruikt door allerlei instanties en apparaten. Onder andere banken, overheden en producenten van communicatiehardware en beveiligingssoftware gebruiken AES.
 
Uw data veilig opgeslagen in meerdere datacentra
 
Uw bestanden worden opgeslagen in meerdere datacentra binnen de EU met 24-uurs bewaking. De datacentra zijn beveiligd met de meest geavanceerde beveiligingsfuncties en worden beschermd tegen seismische activiteit, overstromingen, brand en andere natuurrampen.
 
Alle servers zijn veilig geïnstalleerd in een afgesloten ruimte die slechts toegankelijk is voor bevoegde personen. Daarnaast beschikken de datacentra over ingebouwde systeem redundantie en taakverdelers die voorzien in optimale prestaties. Opslag in de cloud neemt de zorgen om de server weg en maakt voor u de weg vrij om al uw digitale bestanden op te slaan, te delen en te openen.